Barman

barman

Vă place să fiți mereu printre oameni? Vă place muzica, agitația, distracția? V-ar plăcea să mergeți la serviciu ca la distracție?

Atunci poate că v-ar plăcea să lucrați ca barman. Vă propunem un curs de calificare pentru această meserie, practicată de mulți, dar cunoscută cu adevărat de puțini.

Cod N.C.: 5123.2.2

Domeniul: Turism şi alimentaţie publică

 Descrierea ocupaţiei:

 Barmanul se ocupã de aprovizionarea cu bãuturi de diferite sortimente, cu prepararea si servirea lor intr-un local de alimentatie publicã (restaurant, bodegã, bar, bufet).
Face propuneri de aprovizionare a barului cu sortimente de bãuturi variate si în cantitãti suficiente fatã de cerintele consumului, gestioneazã bãuturile, utilajul si inventarul de servire.
Preparã si serveste bãuturile. Prepararea bãuturilor, cere din partea barmanului atentie pentru respectarea amestecurilor si a exactitãtii cantitãtilor prevãzute sau solicitate.
În activitatea sa, barmanul foloseste diverse materiale: carnetel, creion, monedã divizionarã, liste de bãuturi, borderou de plãti si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: frapiere, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, servete s.a.

Responsabilitati si sarcini:

– deservire bauturi alcoolice si nealcoolice conform retetarului propriu al unitatii;
– politete si profesionalism in servirea clientilor;
– pastrarea igienei si a curateniei la locul de munca;
– dozarea judicioasa a bauturilor servite in conformitate cu retetarul aprobat;
– administrarea corecta a stocului de bauturi;
– inregistrarea vanzarilor;
– intocmirea listei de vanzare de peste zi;
– intocmirea inventarului ori de cate ori este nevoie in conf. cu legislatia in vigoare.

 UNITĂŢILE DE COMPETENŢĂ

Nr. crt.

Domeniile de competenţă

Unităţile de competenţă

 

1.

Competenţe fundamentale  Comunicarea interactivă la locul de muncăEfectuarea muncii în echipă

2.

Competenţe generale la locul de muncă Aplicarea NPM şi PSIMenţinerea unui mediu de muncă sigur şi curat

Organizarea locului de muncă în vederea începerii activităţii

3.

Competenţe specifice Curăţarea şi depozitarea obiectelor de inventarGestionarea stocurilor de băuturi şi materiale necesare

Încasarea contravalorii serviciilor oferite

Pregătirea băuturilor de bar

Pregătirea tonomatelor de servire

Preluarea comenzilor clienţilor

Servirea clienţilor la bar

IMPORTANT: costul cursului, cu autorizare ANC (fost CNFPA), se deduce integral din impozitul pe profit/venit conform art. 34 din Ordonanta nr. 129/2000 republicată.

Taxa de participare se achită integral sau în două tranșe.
Reduceri:
10% discount pentru fiecare persoana adusa la curs;
Pentru mai mulți participanți se oferă vouchere care pot fi utilizate la orice curs susținut astfel:
– 2 participanti, 2 vouchere x 30 RON;
– 3 participanti, 3 vouchere x 40 RON;
– 4 participanti, 4 vouchere x 50 RON.
Date de contact pentru înscrieri:
Deva, str. Mihail KOGĂLNICEANU, bl. 14, mezanin, cam. 7
Tel.: 0747845905 sau 0734960845
http://www.dekprojectmaster.wordpress.com
http://www.danynastyle.ro
e-mail: dekprojectmaster@yahoo.ro, formare@danynastyle.ro.

Advertisements
%d bloggers like this: